Over Heal & Feel
Over mijzelf
Behandelingen
Therapie
Regressietherapie
Reïncarnatietherapie
Focussen
Voice dialogue
Dromenuitleg
Rouwverwerking
Zwangerschapsreading
Coaching
Workshops
Tarieven
Locatie
Contactformulier

Wat is voice dialogue?

Voice dialogue is een methode om te communiceren met verschillende delen in ons. Het zijn diverse innerlijke stemmen: onze deelpersoonlijkheden. De delen ontstaan in de loop van ons leven en zijn sindsdien voortdurend aan het werk. Toch zijn we ons vaak niet bewust van hun bestaan. Met voice dialogue wordt jij je bewust welke rollen deze verschillende delen in je leven spelen. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf.

Waarom voice dialogue?
Soms zegt jouw innerlijke stem: “Als ik dat niet doe, wat zullen ze dan van mij denken?” Vaak zijn dit 2 stemmen. De één zegt: “Doe het wel, anders nemen ze het je kwalijk”, de ander zegt: “ Ik wil het helemaal niet doen!” Je start een soort beschermingsmechanisme om zaken af te wegen. Daarna maak je een keuze. Om conflicten te vermijden, verval je soms in ongewenste patronen. Uiteindelijk verstoot je de stem die je aan het twijfelen brengt. Er is dan geen tweede stem meer die zegt: “Doe het niet”. Levert dit je een ongemakkelijk gevoel op? Dan wordt je onzeker en raak je jezelf een beetje kwijt.

Met voice dialogue ga je op zoek naar de oorsprong van de stemmen. Hoe en wanneer zijn ze ontstaan? Waarom zijn ze er? Met voice dialogue krijg je antwoord op deze vragen. Je leert jouw eigen binnenwereld ontdekken. Je laat de stemmen met elkaar communiceren. Door de bewustwording kom je meer in balans en kun je betere keuzes maken.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de therapie ga ik in gesprek met jouw delen. De delen die in de loop van je leven zijn ontstaan en hun eigen stem hebben gekregen. Dit zijn vaak de overheersende delen. Dan halen we ook de tegenovergestelde delen naar voren. Dit zijn delen die je hebt verstoten. Omdat je alle delen laat spreken en hierbij zelfs hun energie kunt voelen, wordt jij je bewust van hun bestaan. Je ontdekt positieve en negatieve kanten van de deelpersoonlijkheden. Met dit bewustzijn kun je patronen doorbreken. De delen zullen beter samenwerken waardoor ongewenst gedrag vermindert of zelfs verdwijnt.

Gediplomeerd Therapeut, Familieopsteller en Trainer in NLP. Lid NTI NLP Gilde. KVK 56451881 Copyright 2012 Heal and Feel. All Rights Reserved.  | healandfeel@ziggo.nl